Rețete cu foi de plăcintă congelate cu mere

Foi de plăcintă crocante și dulci, umplute cu mere aromate și condimente delicioase – rețetele cu foi de plăcintă congelate cu mere sunt perfecte pentru a savura deserturi delicioase în orice moment al anului. Acest articol vă va prezenta câteva rețete ușor de preparat, care vă vor încânta simțurile și vă vor încânta papilele gustative.

Foi de plăcintă cu mere și scorțișoară

Această rețetă clasică de plăcintă cu mere și scorțișoară este un adevărat deliciu pentru iubitorii de deserturi cu gust bogat. Iată cum să o pregătiți:

 1. Decongelați foi de plăcintă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 2. Curățați și feliați merele în bucăți subțiri. Adăugați scorțișoară și zahăr brun, după gust.
 3. Puneți un strat de mere pe o foaie de plăcintă și acoperiți cu o altă foaie de plăcintă. Continuați să alternați straturile până când terminați toate ingredientele.
 4. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute sau până când foile de plăcintă devin aurii și crocante.
 5. Scoateți plăcinta din cuptor și lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o felia și de a o servi.

Foi de plăcintă cu mere și stafide

O altă variantă delicioasă este reprezentată de foi de plăcintă cu mere și stafide. Iată cum puteți pregăti această rețetă simplă:

 1. Decongelați foi de plăcintă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 2. Curățați și feliați merele în bucăți mici și puneți-le într-un castron. Adăugați stafide, zahăr și scorțișoară după gust.
 3. Așezați o foaie de plăcintă pe o suprafață de lucru și puneți un strat de umplutură de mere în mijloc. Acoperiți cu o altă foaie de plăcintă și presați marginile pentru a sigila.
 4. Repetăți procesul până când folosiți toate ingredientele.
 5. Coaceți plăcintele în cuptorul preîncălzit la 180°Ctimp de aproximativ 25-30 de minute sau până când devin aurii și crocante.
 6. Scoateți plăcintele din cuptor și lăsați-le să se răcească puțin înainte de a le servi.
Vezi și:  Retete de Chec

Foi de plăcintă cu mere și nucă

Pentru o notă crocantă și sățioasă, încercați rețeta de foi de plăcintă cu mere și nucă. Iată cum să o preparați:

 1. Decongelați foi de plăcintă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 2. Curățați și feliați merele în bucăți subțiri. Adăugați nucă măcinată și zahăr brun, după gust.
 3. Puneți un strat de mere și nucă pe o foaie de plăcintă și acoperiți cu o altă foaie de plăcintă. Continuați să alternați straturile până când terminați ingredientele.
 4. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute sau până când foile de plăcintă devin aurii și crocante.
 5. Lăsați plăcinta să se răcească puțin înainte de a o felia și de a o servi.

Foi de plăcintă cu mere și miere

Pentru o notă dulce și aromată, încercați rețeta de foi de plăcintă cu mere și miere. Iată cum să o pregătiți:

 1. Decongelați foi de plăcintă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 2. Curățați și feliați merele în bucăți mici. Amestecați-le cu miere și scorțișoară, după gust.
 3. Așezați un strat de mere în mijlocul unei foi de plăcintă și acoperiți cu o altă foaie de plăcintă. Repetați procesul până când folosiți toate ingredientele.
 4. Coaceți plăcintele în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când devin aurii și crocante.
 5. Lăsați plăcintele să se răcească puțin înainte de a le servi.

Cât timp durează să se decongeleze foile de plăcintă?

Timpul necesar pentru decongelarea foilor de plăcintă poate varia în funcție de producător și de grosimea acestora. În general,se recomandă să urmați instrucțiunile de pe ambalaj, care vor indica timpul de decongelare adecvat.

Vezi și:  Rețete cu cireșe

Pot folosi alte fructe în loc de mere?

Absolut! Rețetele cu foi de plăcintă congelate pot fi adaptate în funcție de preferințele și sezonul fructelor disponibile. Puteți înlocui merele cu alte fructe cum ar fi perele, piersicile sau prunele pentru a crea variante noi și delicioase de plăcinte cu foi de plăcintă congelate.

Pot adăuga și alte condimente în umplutură?

Desigur! Umplutura cu mere poate fi îmbogățită cu o varietate de condimente pentru a adăuga mai multă aromă și profunzime gustului. Pe lângă scorțișoară, puteți încerca adăugarea de vanilie, ghimbir măcinat sau nucșoară pentru a obține un gust unic și savuros.

Cum pot păstra plăcintele proaspete?

Dacă doriți să păstrați plăcintele cu foi de plăcintă congelate proaspete, este recomandat să le depozitați într-un recipient sigilat sau să le înveliți în folie de plastic. Aceasta va ajuta la menținerea crocanței și a prospețimii lor. De asemenea, puteți reîncălzi plăcintele în cuptor timp de câteva minute înainte de a le servi pentru a le readuce la viață.

Vezi și:

Photo of author

Ani

Ani, pasionată de deserturi și cofetărie. Pe blogul ei vei găsi rețete minunate pentru copt prăjituri și prepararea deserturilor. De la delicioasele torturi la prăjiturile cu aromă divină, Ani îți dezvăluie secretele ei în bucătărie. Alătură-te călătoriei sale culinare și lasă-te răsfățat de aromele și savoarea deserturilor de neuitat. Bine ai venit pe blogul Ani despre cofetărie!

Lasă un comentariu